Odpowiedz Strona 1 z 1   [ Posty: 4 ]
Autor Wiadomość
PostNapisane: 27 maja 2025, o 10:12 

Hej, szukam czegoś delikatnego, w ostatnim czasie staram się nie stosować sterydów. Czy możecie coś doradzić? Coś co rzeczywiście pomoże?

No i jakie kosmetyki się u Was najlepiej sprawdziły?

PostNapisane: 27 maja 2025, o 11:01 

Mówi się, że słodycze, produkty mocno przetworzone, alkohol , papierosy, pikantne potrawy sprzyjają wysypowi nowych ognisk zapalnych. Najlepiej jednak jest się obserwować i na podstawie tych obserwacji wyeliminować określone produkty.

A jeśli miałabym polecić szampon, to u mnie aktualnie jest Psorisel: https://www.apteka-melissa.pl/produkt/v ... 76725.html Nie stosuję go od dawna, zaledwie od kilku tygodni ale wiem już, ze się polubimy bo widzę już efekty na plusik :)

PostNapisane: 29 maja 2025, o 10:35 

Zanim cokolwiek odstawisz z jedzenia, zrób porządne badania na niedobory witamin, ferrytyna, żelazo.
Bardzo dobrze działa witamina B3-niacyna a przy łuszczycy jej brak i witamina B12.
Tymi dwoma witaminami zaleczyłam łuszczycę. Maść (Kartalin) zastosowalam tylko na końcu żeby pozbyć się szybciej plam. Przy zaostrzeniach polecam emulsję Psorisel, nakłada sie na noc i zmyaw szamponem. Do codziennej pielęgnacji tylko psorisel, nie ma lepszego.

PostNapisane: 30 maja 2025, o 08:17 

Odstawiłam węglowodany, zaczęłam stosować kwasy omega, zmiany zniknęły. No i jak osoby powyżej, też uwielbiam ten szampon :)
Obrazek

Odpowiedz Strona 1 z 1   [ Posty: 4 ]