Odpowiedz Strona 1 z 1   [ Posty: 3 ]
Autor Wiadomość
PostNapisane: 5 lut 2025, o 09:06 

Siema, szukam jakiejś firmy, co wynajmuje podnośniki koszowe w Głogowie. Potrzebuję tego do przycięcia drzew na działce, bo gałęzie zaczynają wchodzić na dach i nie chcę, żeby mi zniszczyły rynny. Nigdy tego nie wynajmowałem, więc nie mam pojęcia, jak to działa, czy są jakieś ukryte koszty, czy trzeba mieć jakieś uprawnienia, żeby to obsługiwać? Jak ktoś coś wie, to będę wdzięczny za info.

PostNapisane: 5 lut 2025, o 09:42 

chętnie poczytam

PostNapisane: 5 lut 2025, o 09:43 

Jak nigdy nie wynajmowałeś, to warto wiedzieć, że zazwyczaj podnośniki koszowe wynajmuje się razem z operatorem, więc nie musisz się martwić o uprawnienia. Co do kosztów, to najlepiej dopytać, bo czasem doliczają dojazd albo minimalny czas wynajmu, ale to zależy od firmy. W Głogowie jest kilka miejsc, gdzie można coś takiego ogarnąć, np. tutaj masz stronę, gdzie możesz sprawdzić ofertę: http://www.e-podnosniki.pl/podnosniki-k ... -glogowie/. Jak masz dostęp do działki, to lepiej od razu podać, jakie masz podłoże, bo to ma znaczenie przy doborze sprzętu. No i dobrze się dogadać co do terminu, bo czasem w sezonie są kolejki i trzeba trochę poczekać. Jak masz dużo drzew, to może warto od razu wziąć na kilka godzin, żeby ogarnąć wszystko za jednym razem.

Odpowiedz Strona 1 z 1   [ Posty: 3 ]